Регистрация

Тортила с кайма и сирена

Тортила с кайма и сирена
Средно   |   Порции 3-6   |   Видяна: 919

Сандвичи от тортила питки с мляно месо, доматен сос и три вида твърди сирена.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 глава шалот или 1/2 глава червен лук
  • 1 с.л. олио
  • 450 г телешка кайма или кайма смес
  • 1/3 ч.л. сол
  • щипка черен пипер
  • 1 ч.л. сух риган
  • 1 ч.л. млян червен сладък пипер
  • 2/3 ч.л. чесън на прах или на гранули
  • лют пипер на вкус
  • 2 с.л. доматен концентрат
  • щипка захар
  • 2 с.л. соев сос
  • листата на връзка магданоз
  • 80 г чедър или друго твърдо жълто сирене по избор
  • 80 г кашкавал или гауда
  • 80 г моцарела за пици (от твърдата; можете да замените всички сирена с 240 г от един и същи вид по желание)
  • 6 тортила питки

Начин на приготвяне:

1. Лука нарежете на малки кубчета. Сипете олиото в тиган с незалепващо покритие и сгорещете на умерен огън. Изсипете лука и бъркайте 2 минути.

2. Добавете каймата и рохкайте докато стане на трохи. След това овкусявайте и размешвайте последователно със солта, черния пипер, червения пипер, ригана, чесъна на прах и лютия пипер. Когато сте готови, добавете доматения концентрат, соевия сос и захарта, размешайте отново и оставете да се готви 3-4 минути. После махнете от котлона.

3. Рендосайте избраните от вас сирена и ги смесете. Работете на едро ренде - няма смисъл да префинвате сиренцата.

4. Застелете си тава с хартия за печене. Взимайте тортила питка и в едната ѝ половина слагайте първо част от сирената, след това от каймата и после пак сирена. Сгъвайте на две и редете в тавата.

5. Готовите тортили пъхнете в предварително загрята на 180 градуса фурна за 7-10 минути. Малко ще се разтекат, но е неизбежно.

6. След изваждане изчакайте няколко минути да се охладят, а после поприберете от изпдналата плънка. Поръсете с листенца наситнен магданоз. По желание разрежете всяка питка на 2 равни части през средата и сервирайте една върху друга - изглежда като апетитна мексиканска пица. Можете да поднесете с пресни зеленчуци или лют сос за още по-голяма автентичност.

 

Източник: YouTube/Essen Rezepte

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта