Топчици със сирене
Ордьовър с пармезан и тапиока.
Необходими продукти:
- 1 ч.ч. брашно или нишесте от тапиока
- 1/4 ч.ч. зеленчуково олио
- 1/4 ч.ч. вода
- 1 ч.л. сол
- 1 яйце
- 6 с.л. кисело мляко, обезмаслено или обикновено
- 1 ч.ч. настърган пармезан
Начин на приготвяне:
1. Загрейте предварително фурната до 230°С.
2. Сложете нишестето от тапиока в метална купа.
3. Смесете олиото, водата и солта в тенджерка. Оставете да заври и изсипете кипящата смес върху нишестето от тапиока, като внимавате да не се изгорите, ако пръска.
4. Смесете с дървена лъжица. Тестото става твърдо. Когато се охлади достатъчно, добавете яйцето и разбъркайте хубаво.
5. Прибавете киселото мляко и когато всичко се смеси, сложете сиренето.
6. Намажете ръцете си с олио и оформете топки от тестото.
7. Сложете върху намаслена плитка тавичка за печене и намалете фурната на 190°С. Печете 25-30 мин. или до готовност.
8. Рулцата ще се надигнат при печенето, но ще спаднат, когато се охладят.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ