Регистрация

Пълнени сухи чушки с ориз и коприва

Пълнени сухи чушки с ориз и коприва
Средно   |   Порции 3-5   |   Видяна: 9926

Страхотна постна българска рецепта за чушки със свежа плънка, които можете да поднесете и с кисело мляко.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 500 г коприва
  • ½ ч.ч. ориз
  • 2 глави лук
  • 2 връзки пресен лук
  • 1 връзка магданоз
  • 1 с.л. сух девисил
  • 1 ч.л. черен пипер и сол
  • 6 с.л. олио
  • 10 бр. сухи чушки
  • 10 ч.л. настъргани домати (пресни или от буркан)
  • брашно за запечатване

Начин на приготвяне:

1. Почистете копривата и я измийте с гореща вода. Отцедете я добре и я нарежете на дребно.

2. Накиснете чушките в топла вода докато се отпуснат.

3. Задушете нарязания на ситно лук в олиото и прибавете ориза, а след това и доматите. Накрая се добавят копривата, магданоза, черния пипер, девисила и сол на вкус. Тази плънка за чушките престоява 10 мин., за да поеме оризът напълно течността от нея.

3. Напълнете чушките със сместа и запечатайте отвора им, като ги потопите в брашно.

4. Подредете ги в тенджера с отвора към стената на съда. Залейте ги с 2 чаши вода, похлупете ги с чиния и ги оставете да къкрят във фурната на слаб огън за около 40 мин.

* Можете да поднесете ястието със заливка от кисело мляко.

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 35 мин.
Време за готвене: 1.20 ч.

Рейтинг и коментари

5 отлична
2
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта