Регистрация

Тирамису със зелен чай

Тирамису със зелен чай
Средно   |   Порции 6   |   Видяна: 2781

Десерт с маскарпоне, бишкоти и чай.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 3 жълтъка
  • 1/2 ч.ч. бяла захар, разделена на две части
  • 1.5 ч.л. екстракт от ванилия
  • 1 1/4 ч.ч. маскарпоне
  • 24-26 бишкоти
  • 1 с.л. фино смлян зелен чай, плюс допълнително за поръсване
  • 1/2 ч.ч. вода

Начин на приготвяне:

1. Пригответе сироп, като кипнете водата в малка тенджерка и разтворите 1/4 ч.ч. захар. Свалете от котлона и бавно налейте при чая, като не спирате да разбърквате.

2. В средна купа разбийте жълтъците с ванилията и още 1/4 ч.ч. захар до побеляване. Прибавете маскарпонето и разбъркайте до гладкост и хомогенност.

3. Подредете бишкотите на един ред по дъното на съд за печене с размери 20 х 20 см. Полейте половината чаен сироп и разклатете леко съда, за да се разпредели равномерно по всички бишкоти.

4. Намажете с половината крем с маскарпоне.

5. Потопете останалите бишкоти в останалия сироп и ги подредете върху крема. Отгоре намажете с останалия крем.

6. Покрийте плътно с найлоново фолио и оставете в хладилника за през нощта.

7. Преди сервиране, поръсете щедро със зелен чай на прах.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 30 мин.

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта