Регистрация

Тирамису със силен аромат на ром

Тирамису със силен аромат на ром
Лесно   |   Порции 8   |   Видяна: 2277

Как да си направим домашно маскарпоне за сладкиш Тирамису.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 250 грама сирене маскарпоне
  • 4 яйца, разделени на белтъци и жълтъци
  • 15 грама пудра захар
  • 125 мл силно кафе
  • около 30 бишкоти (един пакет)
  • 75 настърган тъмен шоколад
  • 60 мл ром или ликьор
  • какао на прах по желание

* Можете да замените сиренето маскарпоне като си приготвите домашна негова вресия. За нея ще ви трябват около 180 грама извара, която трябва да намачкате до пълна гладкост и 70 мл заквасена сметана. Разбърквате сметаната с намачканата извара и ситуацията е спасена. Помнете обаче, че оригиналното тирамису се прави с маскарпоне, а не със заместители.

Начин на приготвяне:

1. Разбийте сиренето маскарпоне до гладкост. В друга купа разбъркайте хубаво жълтъците със захарта. На трето място разбийте белтъците до пухкава твърда пяна. 

2. Смесете кафето и рома и си пригответе формичката, в която ще бъде десертът. Потапяйте всяка бишкота в кафено-алкохолната смес и след това редете по дъното на формичката. Нека 15 бишкоти образуват първия пласт.

3. Смесете разбитите белтъци с жълтъците и гладкото маскарпоне до получаването на еднороден крем. Намажете с него първия ред от напоени бишкоти.

4. Върху крема наредете втори ред от бишкоти, а след това и тях покрийте хубаво с крем.

5. Оставете в хладилник за 2-3 часа да се стегне сладкишът и да се смесят вкусовете му.

6. Преди поднасяне поръсете с настърган шоколад или какао на прах.

 

Източник: lozhka.su

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта