Тиквички на тиган по гръцки
Пържени тиквички на ленти с брашнена панировка и млечен сос.
Необходими продукти:
- 2 средно големи тиквички
 - 2-3 супени лъжици брашно
 - сол
 - бял пипер на вкус
 - 1 чаена чаша олио за пържене
 
Начин на приготвяне:
Нарязваме тиквичките по дължина на тънки ленти. Поставяме ги в купа с ледено студена вода и кубчета лед в нея. В отделен съд правим суха смес от брашното, солта и белия пипер. Всяка лентичка от тиквичките се овалва хубаво в брашнената смес, потапяме за кратък миг в ледената вода и веднага я пускаме в сгорещеното олио.
Пържим в голям тиган в добре загрята мазнина до златисто. Изваждаме ги върху домакинска хартия. Нанизваме ги на дървено шишче, което се слага на подходящо място и се оставят да висят до сервирането им.
Поднасяме с млечен сос по желание или с кисело мляко с копър.





		    
		    
		    
		    
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ