Тиквен крем карамел
Крем карамел с тиква, канела и ванилия.
Ароматен есенен крем-карамел с тиква и дъх на ванилия и канела се готви в Кухнята на Звездев. Сладкишът е една идея по-полезен от традиционния си събрат, но е също така вкусен и може да изглежда особено елегантно.
Първо тиквата се обелва, нарязва на парчета и се сварява в подсолена вода за 10-тина минути. През това време се карамелизира на висок градус половината от захарта. Купичките се загряват във вече включената фурна и след това в тях се разпределя получения карамел. Сварената тиква се пюрира с част от млякото и канела. В друг съд се разбъркват яйцата с останалата захар, налива се мляко, добавя се ванилия и тиквеното пюре. Получената смес се разпределя в купичките за брюле или крем карамел.
Съдинките се подреждат в тава, налива се студена вода, която да ги покрие наполовина и се пече на 150 градуса за 20 минути. След това се добавят няколко кубчета лед в тавата и се допича за още 20 минути. Готовите кремчета се охлаждат и се обръщат в чиния.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ