Регистрация

Сладкиш с карамел, кафе и сметана



Сладкиш с карамел, кафе и сметана
Трудно   |   Порции 8-12   |   Видяна: 2219

Пай Тофи-кофи с карамелен сос и ядки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 18.04.2017

Ако се чудите какво е сладкиш - идилия, то ето съвършения десерт с американска марка. Това е Тофи-Кофи - пай в който какаов блат, крем с карамел и кондензирано мляко, желиран пласт и кафе си партнират, за да създадат уникалната хапка, радост за сетивата. Първо се прави основата, като за нея се смесват смлени ядки с брашно, какао, ванилия, кафява захар и масло. Следва да го изпечем под натиска на морска сол, за да запази сладкиша традиционната си форма на пай.

После правим карамел от кондензирано мляко със сметана и кафява захар Демерара. След охлаждане се налива в изпечената и охладена кошничка на основата. Следващата стъпка е направата на крем кафе, в който слагаме сметана и желатин, за да има освен аромат на ободряващата напитка и плътност, която да държи формата на сладкиша. Обогатяваме го с шоколад и ром и заливаме върху карамеления пласт. Остявяме в хладилник за 2-3 часа да стегне и сме почти готови.

Остана само да разбием сладкарска сметана с още малко инстантно кафе и да я изсипем небрежно върху пая. После запичаме кокосови стърготини или ядки на сух тиган и поръсваме с тях сладкиша отгоре. Това е всичко.

Рейтинг и коментари

5 отлична
5
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта