Регистрация

Тиквена супа с моркови и карфиол

Тиквена супа с моркови и карфиол
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 4655

Супа с тиква и зеленчуци.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 малка тиква, без семената, необелена
  • 2 с.л. олио
  • ½ ч.л. семена кимион
  • 1 шушулка кардамон
  • ½ ч.л. кимион на прах
  • ½ ч.л. смлян кориандър
  • ¼ ч.л. смлян джинджифил
  • ¼ ч.л. чили на прах
  • 1 пълна ч.л. чесън, счукан
  • 2 ч.ч. лук, нарязан
  • 1 ч.ч. цветчета карфиол
  • ½ ч.ч. морков, нарязан на филийки
  • 1 консерва (300 г) царевица, неотцедена
  • сол и пипер, на вкус
  • ½ ч.л. куркума

Начин на приготвяне:

1. Сложете олиото в голяма тенджера и го сгорещете.

2. Прибавете кардамона и семената кимион. Изпържете докато започнат да се пропукват.

3. Прибавете лука, чесъна и смлените подправки. Сотирайте до покафеняване.

4. Прибавете нарязаната тиква и вода на нивото на продуктите - без да ги покрива напълно. Покрийте с капак и варете на слаб огън до омекване на тиквата.

5. Свалете от огъня и намачкайте или пюрирайте всичко. Върнете в тенджерата и прибавете зеленчуци по избор. Варете до желаната готовност и поднесете.

6. По желание може да добавите и бульон.

 

Източник: recipes.wikia.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 30 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта