Регистрация

Телешко с манго и ананас

Телешко с манго и ананас
Лесно   |   Порции 2   |   Видяна: 2478

Печено телешко с плодов сос и пикантен дресинг.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 500 г телешко
  • 1 консерва ананас
  • 2 бр манго
  • 200 г листа за салата микс (или свежа салата по ваш избор)
  • 6 с.л. зехтин
  • сол и черен пипер на вкус
  • червен и лют пипер на вкус
  • естрагон на вкус
  • пресен копър
  • няколко листа свеж босилек
  • сока на един лимон
  • чили сос или люта чушка
  • 2 с.л. соев сос

Начин на приготвяне:

1. Нарежете телешкото на големи хапки, обтрийте с подправки и запечете за кратко от всикчки страни на силен огън в тиган, в който сте сгорещили 3 с.л. от зехтина.

2. Залейте месото със соса от консервата ананас, намалете огъня и гответе под капак за 10 минути.

3. През това време обелете мангото, махнете костилката и го нарежете на кубчета. Ананаса от консервата също нарежете.

4. Измийте листата салата и ги сложете на дъното на чиния. Отгоре подредете мръвките телешко и поръсете с кубчетата плодове.

5. Смесете заедно 3 с.л. зехтин, лимоновия сок, чилито, наситнените босилек и копър и соевия сос и залейте ястието. Поднесете докато е топло.

 

Източник: lozhka.su

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта