Регистрация

Телешко задушено с гъби и моркови

Телешко задушено с гъби и моркови
Трудно   |   Порции 4   |   Видяна: 3958

Телешки кубчета със соев сос и оризово вино.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 500 г телешко, нарязано на кубчета
  • 5 сушени гъби шийтаке, разполовени
  • 2 моркова, нарязани
  • 2 скилидки чесън, счукан
  • 1 с.л. джинджифил, счукан
  • 1/2 глава бял лук, тънко нарязан
  • 3 с.л. олио
  • 1.5 ч вода
  • 1/2 ч соев сос
  • 1.4 ч оризово вино или сухо шери
  • черен пипер
  • сол
  • суха подправка "Пет подправки"
  • царевично нишесте
  • 5-7 зърна черен пипер (по желание)

Начин на приготвяне:

1. Мариновайте телешкото с черен пипер, сол, царевично нишесте и сухата подправка в затваряща се найлонова торбичка за поне 30 мин.

2. Накиснете сушените гъби в малко вода. Запазете водата за после.

3. Сгорещете 1 с.л. олио в уока на слаб огън и запържете лука за около 15 мин.

4. Докато чакате телешкото да се маринова, а лукът да се запържи, пригответе джинджифила, чесъна и морковите.

5. Извадете лука и заделете.

6. Сгорещете останалите 2 с.л. олио на средно-силен огън.

7. Запържете като разбърквате джинджифила и чесъна, докато си пуснат аромата.

8. Запържете като разбърквате телешкото, докато покафенее от всички страни и е готово на 70%.

9. Сложете лука и сушените гъби в уок и разбъркайте няколко пъти, за да ги смесите.

10. Можете да ги прехвърлите в глинен съд или продължете да готвите в уока.

11. Прибавете запазената вода от гъбите, соев сос, оризовото вино, зърната черен пипер и разбъркайте хубаво.

12. Увеличете огъня до силен и оставете да заври.

13. Когато кипне, намалете огъня на слаб и оставете да къкри 1 час непокрито.

14. Сложете морковите и варете още 30 мин. или докато морковите омекнат.

Съвет: разбърквайте често, за да не изгорят продуктите на дъното и ако е необходимо, добавяйте вода; можете да сгъстите соса като прибавите царевично нишесте, разтворено в студена вода.

Поднесете върху паста или ориз.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

РЕЦЕПТА НА ДЕНЯ

сподели:

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта