Задушено телешко в тъмна бира
Телешко по фламандски с бирен сос и хлебни трохи.
Необходими продукти:
- 1 кг телешко месо
- 2 глави лук
- 4 скилидки чесън
- 500 мл тъмна бира
- 3 филии ръжен хляб
- 1 с.л. горчица
- 1 ч.л. захар
- растителна мазнина
- сол, червен, черен и лют пипер на вкус
- кимион на вкус
- дафинов лист
- бахар на зърна
- пресен магданоз
Начин на приготвяне:
1. Нарежете месото на големи парчета.
2. Сгорещете олио в тиган и запържете в него месото от всички страни на много силен огън.
3. Прехвърлете мръвките в тенджера и добавете подправките.
4. Залейте с бирата и оставете да ври на тих огън.
5. След 40 минути се върнете в кухнята, наситнете лука и го запържете в олио до златисто. Щом покафенее, добавете към него и намачкания чесън и излейте съдържанието на тигана в тенджерата.
6. Махнете коричките на хляба и го намажете с горчицата. След това пуснете при месото и варете докато хляба се разпадне напълно в бульона.
7. Сервирайте с наситнен пресен магданоз и подходяща гарнитура.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ