Регистрация

Задушено телешко в тъмна бира

Задушено телешко в тъмна бира
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 1826

Телешко по фламандски с бирен сос и хлебни трохи.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 кг телешко месо
  • 2 глави лук
  • 4 скилидки чесън
  • 500 мл тъмна бира
  • 3 филии ръжен хляб
  • 1 с.л. горчица
  • 1 ч.л. захар
  • растителна мазнина
  • сол, червен, черен и лют пипер на вкус
  • кимион на вкус
  • дафинов лист
  • бахар на зърна
  • пресен магданоз

Начин на приготвяне:

1. Нарежете месото на големи парчета.

2. Сгорещете олио в тиган и запържете в него месото от всички страни на много силен огън.

3. Прехвърлете мръвките в тенджера и добавете подправките.

4. Залейте с бирата и оставете да ври на тих огън.

5. След 40 минути се върнете в кухнята, наситнете лука и го запържете в олио до златисто. Щом покафенее, добавете към него и намачкания чесън и излейте съдържанието на тигана в тенджерата.

6. Махнете коричките на хляба и го намажете с горчицата. След това пуснете при месото и варете докато хляба се разпадне напълно в бульона.

7. Сервирайте с наситнен пресен магданоз и подходяща гарнитура.

Източник: lozhka.su

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта