Регистрация

Телешко задушено върху бял боб

Телешко задушено върху бял боб
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 240

Телешко с боб и домати на фурна.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 700 г телешко месо
  • 2 глави лук
  • 4 скилидки чесън
  • клонки розмарин
  • 1 консерва белени домати - нарязани (около 600 грама)
  • 100 мл вода или бульон
  • сол и пипер
  • 1 ч.л. захар
  • 2 моркова
  • 4 с.л. олио
  • 2 консерви бял боб или сварен вкъщи боб

Начин на приготвяне:

1. Нарежете месото на големи хапки и овкусете със сол и пипер. Покапете с 1 с.л. олио.

2. Сгорещете тенджера и запечатайте мръвките до побеляване отвсякъде. Извадете.

3. В същия съд налейте останалата мазнина и запържете в нея нарязаните лук и чесън и рендосания морков.

4. Добавете доматения сос, захарта, сол, пипер, клонка розмарин и кипнете.

5. Върнете мръвките вътре и ставете да къкрят за 1:30 часа на умерен огън под капак. Следете - ако течността изври прекомерно, ще трябва да долеете вода.

6. Изсипете боба с все соса на консервата в тава. Залейте отгоре с телешкото в доматен сос. Може да поставите още розмарин.

7. Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за 40 минути.

 

Снимка: lozhka.su

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

РЕЦЕПТА НА ДЕНЯ

сподели:

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта