Регистрация

Манджа от телешки хапки с картофи и сос

Манджа от телешки хапки с картофи и сос
Средно   |   Порции 4-5   |   Видяна: 674

Задушено телешко в бульон с картофи, моркови, лук, червено вино и доматен сос.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 3 с.л. олио
  • 1 кг телешко месо
  • 2 глави лук - около 170 г общо
  • 4 скилидки чесън
  • 4 с.л. доматен концентрат
  • 3 с.л. брашно
  • 200 мл червено вино
  • 2 дафинови листа
  • мащерка
  • 2 ч.л. сух розмарин
  • 700 мл телешки бульон
  • 400 г моркови
  • 600 г картофи
  • сол на вкус
  • 1 с.л. балсамов оцет
  • магданоз за поднасяне

Начин на приготвяне:

1. Телешкото месо нарежете на хапки. Лука - на кубчета.

2. Сгорещете в тенджера на силен огън 2 с.л. олио и запържете хапките за по 1 минута от страна, колкото да побелеят. Гответе на 2-3 пъти месото, за да не се застъпва. Вадете в отделен съд.

3. Добавете 1 с.л. олио, намалете огъня на умерен и изсипете лука. Бъркайте 4 минути докато се позапържи.

4. Добавете намачкания или минат през преса чесън и бъркайте 1 минута. Оформете кладенче и изсипете доматеното пюре, а върху него брашното. Бъркайте и гответе двете съставки от кладенчето 1 минута самостоятелно и след това още 1 минута с чесъна и лука.

5. Налейте бульона. Добре е да е предварително стоплен. Добавете виното, изчакайте да кипне, сипете хапките телешко иприбавете дафиновите листа, мащерката, розмарина и сол на вкус. Разбъркайте, намалете огъня на слаб и сложете капак. Оставете да се задушава под капак 1:30 часа.

6. Морковите нарежете на полумесеци, картофите обелете и нарежете на хапки - една идея по-малки от парчетата месо. Изсипете в ястието, махнете дафиновите листа и оставете да се готви под капак още 1 час.

7. Подправете с оцета. Разбъркайте, опитайте на соленост, разпределете в индивидуални порции и поръсете с наситнен магданоз. Сервирайте топло.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта