Телешки стек Космополитан
Средно | Порции 4
| Видяна: 9259
Телешко със зеленчуци и ориз.
Необходими продукти:
- 450 г телешки пържоли, нарязани с дебелина 2½ см
- 2 с. л. зехтин
- 1 ч. ч. нарязан на филийки лук
- 2 ч. ч. нарязани на пръчици моркови
- 1 (150 г) бркан нарязани гъби, със сока
- 1 ч.л. сол
- ¼ ч. л. чесън на прах
- ¼ ч. л. смлян черен пипер
- 1¾ ч. ч. телешки бульон
- ⅓ ч. ч. бургундско или друго сухо червено вино
- 1 с. л. сос уорчестър
- 2 ч. ч. нарязана на пръчици целина
- 2 с. л. царевично нишесте
- ¼ ч. ч. вода
- 4 ч. ч. сварен ориз
Начин на приготвяне:
1. Сотирайте пържолата в олио на висока температура в 25-сантиметрова тенджера докато покафенее.
2. Прибавете лука и гответе още 2 мин.
3. Добавете морковите, гъбите, солта, чесъна на прах, черния пипер, бульона, виното и соса уорчестър и оставете да заври. Намалете огъня, покрийте съда с капак, след което оставете да къкри 10 мин.
4. Прибавете целината и продължете да готвите още 10 мин.
5. Разтворете царевичното нишесте във вода. Разбъркайте докато месото се смеси със зеленчуковия бульон.
6. Бъркайте постоянно докато се сгъсти.
7. Сервирайте върху сварен ориз.
Най-важните съставки
вино, вода, говежда пържола, говеждо месо, гъби, зехтин, лук, моркови, ориз, сол, сол и пипер, сос уорчестър, телешки бульон, телешко, уорстърширски сос, царевично нишесте, целина, червено вино, черен пипер, чесън, чесън на прах
Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 50 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ