Регистрация

Тайните на истинското италианско кафе



Тайните на истинското италианско кафе
  |   Порции   |   Видяна: 3937

Как да си направим хубаво кафе с балансиран вкус, приятен аромат и млечна украса - научаваме в предаването На кафе с Гала.

Оцени рецептата
Любима рецепта

 

Днес в предаването На кафе по Нова ТВ гост е Бариста Грациано Кеса - преподавател в кафе академията в Дюселдорф, който разяснява на широко какво трябва да е отношението към кафето, как да познаем качествената ободрителна напитка и как да я направим според норми и стандарти така, че да завладее сетивата с уникалния си вкус. 

Научаваме, че дори и водата е важна, защото 90% от напитката е вода. Споделяме още трикове, за да бъде кафето ароматно и плътно, да има очарователната си пяна. Разбираме какво е важно да може една кафе машина и как да мелим зърната, за да гарантираме вкуса на напитката.

Трябва ли да слагаме захар в кафето - Грациано казва, че ако кафето е наистина добро, то само създава уникален баланс между сладост, горчивина и деликатната кисела нотка, която го прави истинско и съвършено.

И накрая - как да украсим кафето с формички и орнаменти, с какви допълнителни добавки да го поднесем, за да бъде то още по-ароматно и да носи наслада и топлота, да радва както езика, така и очите. 

Най-важните съставки

Време за приготвяне:
Време за готвене:

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

ПОСЛЕДНО ТЪРСЕНИ

  1. 10
  2. 200
  3. Ути
  4. яб
  5. Яйца
  6. го
  7. Пилешко
  8. ПАЙ
  9. 22
  10. тако

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта