Регистрация

Тайландска супа том ям

Тайландска супа том ям
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 5052

Пикантно-кисела супа със скариди.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 4 чаши вода
  • 3 стръка лимонова трева, счукана в чукало
  • 6 бр листа от лайм, нарязани на тънки ленти
  • 15 см корен галангал, нарязан на тънко и леко счукан нарича се още аптечен корен и може да бъде намерен във всякакви магазини за азиатски храни)
  • 4 чили чушлета, нарязани на половинки и леко счукани
  • 4 малки гъби печурки, на половинки
  • 300 г скариди, обелени и почистени
  • сока от 2 бр лайм
  • 4 с.л. рибен сос
  • 2 ч.л. захар
  • фиде вермичели, накиснато в гореща вода за 10 минути (или обикновено фиде, ако не ви се търси вермичели)

Начин на приготвяне:

1. В голяма тенджера, сложете вода да заври. Добавете лимоновата трева, листата от лайм и галангала. Оставете да ври за около 2 минути, за да позволите на ароматите да се слеят и смесят добре. Добавете рибния сос, чилито и захарта.

2. Оставете водата да ври и добавете гъбите, скаридите и сока от лайм. Опитайте на вкус и коригирайте според предпочитанията си – супата трябва да е по-скоро пикантна и кисела отколкото сладка и солена. Добавете размекнатото фиде и сервирайте веднага.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 40 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
2
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

РЕЦЕПТА НА ДЕНЯ

сподели:

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта