Регистрация

Сьомга с чили, джинджифил и лайм

Сьомга с чили, джинджифил и лайм
Средно   |   Порции 2   |   Видяна: 1947

Сьомга на тиган с подправки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 обезкостени филета от сьомга; можете да ги оставите с кожата, ако така предпочитате.
  • 1 червено люто чушле чили
  • 1 зелено люто чушле чили
  • 2 см. пресен корен джинджифил
  • каменна сол
  • смлян черен пипер
  • 1 лайм

Начин на приготвяне:

Можете да сервирате сьомгата с фетучини с чесън и босилек (първо пригответе тях), за да се смекчи лютивостта на чилито при необходимост.

1. Почистете чилито от семките и го нарежете на ситно. Оставете го настрана.

2. Обелете и нарежете на ситно джинджифила. Оставете го настрана.

3. Смелете щедро количество черен пипер върху повърхността, на която ще приготвяте сьомгата.

4. Поставете сьомгата с кожата надолу, така че тя да поеме всичкия черен пипер.

5. Поръсете с още черен пипер и вътрешната страна на сьомгата и втрийте добре.

6. Разполовете лайма и изстискайте сока на едната половинка върху филетата от сьомга. С ръце втрийте сока в рибата.

7. Смесете чилито и джинджифила и ги поставете в горната месеста част на филетата от сьомга, като ги притиснете хубаво към нея.

8. Поръсете леко с каменна сол.

9. Нагорещете тиган (без мазнина) на максимална температура.

10. Поставете сьомгата с кожата надолу в тигана и намалете степента на огъня наполовина или на 2/3.

11. Когато филетата станат наполовина готови (месото ще промени цвета си), обърнете ги и ги оставете да се доопекат. По възможност не обръщайте повече филетата.

12. Накрая трябва да получите добре опечени филета, като чилито и джинджифилът трябва все още да са върху рибата. Използвайте остатъка от лайма като гарнитура или изстискайте още сок на вкус.

13. Поставете в чиния и сервирайте.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 30 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта