Регистрация

Миникалцоне със сьомга

Миникалцоне със сьомга
Средно   |   Порции 2   |   Видяна: 2736

Пирожки със сьомга в доматен сос.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

За тестото:

  • 20 г мая
  • 1/2 ч. ч. мляко
  • щипка захар
  • 250 г пшенично брашно
  • 2 с.л. зехтин
  • щипка сол
  • 1 яйце

За пълнежа:

  • 200 г сьомга, обезкостена и нарязана
  • 1/2 глава червен лук, нарязан на кубчета
  • 1/2 зелена сладка чушка, нарязана на кубчета
  • 2 домати, нарязани на кубчета
  • 1 ч. л. бял пипер
  • 1 ч. л. риган
  • 1 ч. л. подправки по желание
  • 1 ч. л. олио

Начин на приготвяне:

1. Смесете млякото, маята и захар, за да направите тесто. Сложете на топло и изчакайте да удвои обема си.

2. Пресейте брашното, смесете със зехтина, добавете тестото и рзбъркайте хубаво. Омесете гладко тесто и сложете на топло за 45 мин., докато втаса.

3. Загрейте олио, добавете лука и чушката, пържете 5 мин., добавете доматите и сьомгата и пържете 10 мин.

4. Поръсете с бял пипер, риган и подправки.

5. Разточете тестото, нарежете на квадрати и поставете по лъжица от плънката в средата на всеки квадрат и сгънете на половинки, за да образувате калцоне. Затворете краищата и повторете с останалото тесто и плънка.

6. Разбийте едно яйце и намажете всяко калцоне.

7. Печете в предварително загрята фурна на 180ºC, около 15 мин., до златисто.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта