Регистрация

Джинджифилов сос с цитруси за месо

Джинджифилов сос с цитруси за месо
Лесно   |   Порции 6-8   |   Видяна: 1148

Цитрусов сос с джинджифил и чесън.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 80 г пресен джинджифил
  • 1 лимон
  • 1/2 портокал
  • 1 скилидка чесън
  • 2/3 с.л.мед
  • 1/2 ч.л. сол
  • 1/4 ч.л. черен пипер
  • 40 г масло + 1/2 ч.л. мека горчица по желание (ще обясним тази добавка за какво се използва)

Начин на приготвяне:

1. Джинджифила обелете и нарежете на парченца. Сложете в купата на пасатора.

2. Изстискайте сока от цитрусите и го изсипете при джинджифила.

3. Добавете обелената скилидка чесън, меда и сол и пипер.

4. Пюрирайте в продължение на минута на слаба скорост. Съхранявайте до 2 дни в хладилник.

* Ако сервирате мазни меса или риба, този сос е подходящ. Ако обаче планирате да го ползвате за телешко или пилешко филе, както и за пуешки гърди, по-добре е да го омаслите. За целта се разтапя маслото и се разбърква с горчицата - тя играе ролята на емулгатор или иначе казано - помощник за обединяване на мазната и киселинната част от соса.

** Не залагайте на този сос, ако очаквате гости, защото джинджифловият нюанс не е по вкуса на всеки. Ако обаче искате да опитате един по-различен вкус на любимите домашни мръвки и пържоли, това е много подходяща идея.

 

Източник: lozhka.su

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 10 мин.
Време за готвене: 10 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта