Регистрация

Сьомга със сусам и тиквички

Сьомга със сусам и тиквички
Средно   |   Порции 3   |   Видяна: 2214

Приятна и лесна рецепта за сьомга със зеленчуци.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  •   600 грама сьомга, нарязана на ивици
  •   3 супени лъжици мазнина
  •   3 супени лъжици бяло сусамено семе
  •   1 супена лъжица картофено нишесте
  •   2 стръка пресен лук
  •   2 тиквички
  •   настърганата кора на ½ лимон
  •   1 супена лъжица лимонов сок
  •   1 чаена лъжица къри
  •   6 супени лъжици рибен бульон
  •   3 супени лъжици мляко
  •   1 супена лъжица лек соев сос
  •   1 чаена лъжица бял пипер

Начин на приготвяне:

1. Подсушената с хартиена кърпа сьомга се смесва с 1 лъжица мазнина, сусамовото семе, белия пипер и картофеното нишесте.

2. Загрейте 1 супена лъжица мазнина и запържете сьомгата до златисто, отстранете я от тигана и я поддържайте топла.

3. Почистете тигана и загрейте оставащата мазнина, запържете пресния лук и тиквичките за около 4 минути.

4. Добавете лимоновите кори и сока, кърито, черния пипер, рибния бульон, соевия сос, разбъркайте добре и варете.

5. Отстранете от котлона, добавете млякото и разбъркайте добре.

6. Сервирайте сьомгата върху тиквичките с гарнитура от варен ориз.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта