Регистрация

Сьомга и аспержи в сос от извара и череши

Сьомга и аспержи в сос от извара и череши
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 2399

Спирали от сьомга и аспержи, заляти с апетитен сос.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 400 г филе сьомга без кожа
  • пресни аспержи
  • пресен босилек
  • 3 или 4 пресни череши
  • половин чаша извара
  • 1 с.л. зехтин
  • 1 ч.л. мед
  • едра морска сол
  • сол и пипер

Начин на приготвяне:

1. Осолете филетата сьомга с едра морска сол и навийте аспержите вътре в тях (като спирала).

2. Сгответе на пара сьомгата, в „легло” от пресен босилек, за 15 минути.

3. Междувременно, пригответе изварата и соса от череши и накъсате малко листа пресен босилек и нарежете черешите (без костилките) на малки парченца.

4. В купа, смесете изварата, черешовия сос, зехтина и меда и после добавете накъсания пресен босилек и парченцата череши.

5. Овкусете по желание със сол и млян пипер.

6. Подредете спиралите от сьомга и аспержи на чинии и залейте със соса.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 45 мин.

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта