Регистрация

Сусамови хлебчета за сандвичи



Сусамови хлебчета за сандвичи
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 2509

Питки с яйце и коричка от сусам, с които можете да си направите хамбургер.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Хамбугерът не е просто бърза храна - той може да бъде и питателно основно, направено вкъщи, като маскимално се съобрази с вкуса на всеки, така че да бъде идеален за приятелите и членовете на семесйството. Домашните хамбургери са ценни и с друго - в тях има доста по-малко консерванти, оцветители и подобрители, ако бъдат направени изцяло в семейната кухня. Така сами можете да си направите майонезения сос, да си опечете хляба и да си замесите кюфтето. Зеленчуците можете да запечете на грил тиган, като сте сигурни, че сосът е с истински висококачествен зехтин, месото е прясно, гарнитурата е обелена и измита както трябва, а хлябът... той може да е прясно изпечен.

Именно тази част от направата на домашен бургер ни показва влогърката Милена, като дава рецепта за домашни питки със сусам - хлебчета, които могат да се хапват както индивидуално - разполовени и намазани с масълце докато са топли, така и напълнени щедро с любимите продукти. Пък и не само - можете да ги сервирате с някоя от предпочитаните вкъщи яхнийки като идеалното решение за топкане във вкусния сос. Домашни хлебчета със сусамова коричка - едва ли има някой, на когото ще му останат:

Първо се пресява брашното в купа и следва към него да се прибавят, захарта, маята, яйцето, солта и водата на части. Трябва да се получи еластично и нелепнещо тесто, което се оставя в намазнен съд, покрит със стреч фолио да втаса докато удвои обема си. После от него се оформят 4 или 8 питки, които се намазняват и се оставят за повторно втасване. Чак след това се намазняват пак, поръсват се със сусам и се пекат на 200-220 градуса за 10-тина минути. А после дали ще са обвивка на вкусен пълнеж или пък ще служат за топкане в апетитно сосче на манджичка, решавате вие. 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 1:30 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта