Регистрация

Сусамови хапки със сирене



Сусамови хапки със сирене
Лесно   |   Порции 20-тина хапки   |   Видяна: 1734

Малки банички със содено тесто, плънка от сирене и коричка със сусам.

Оцени рецептата
Любима рецепта

В каналът da_sgotvim_s_milena откриваме как да се поглезим с вкусни тестени хапки със сиренце, които са прекрасна закуска, следобедно прихапване, мезенце към бира или компания за филм. С тези хапчици можете да посрещнете приятели у дома си, защото се приготвят лесно и бързо и са вкусни и представителни. 

Месенето започваме като си пресяваме брашното в купа и шупваме сода за хляб в кисело мляко. После изсипваме содената смес, олио и малко сол при брашното и месим до получването на гладко и нелепнещо тесто. Него разточваме на кора с дебелина около 0,5 см. С отвора на чашка изрязваме кръгчета от тестото и във всяко от тях поставяме по парченце сирене. После захлупваме и с вилица запечатваме хапките, подобно на пирожки. Следва да ги подредим в тава, застлана с хартия за печене и да намажем коричката им с разбит жълтък. Накрая поръсваме със сусам и запичаме до готовност - около 20 минути, като е добре да проверите на 15-тата минута дали коричката вече е започнала да придобива загар.

Ако обичате вкусната нездравословна храна, можете да изпържите хапките на маслена баня, като ги вадите в съд, застлан с домакинска хартия, за да се отцедят от мазнината. В този случай не е нужно да мажете с яйце и да поръсвате със сусам. Семенцата ще изпаднат от тестото, а коричката гарантирано ще стане хрупкава и с приятен на визия загар.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 50 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта