Сурова веганска безглутенова гранола
Здравословен нискокалоричен десерт със сушени плодове.
Необходими продукти:
- 4 ч. ч. орехи
 - ½ ч. л. морска сол
 - ½ ч. ч. вода
 - 4 фурми (без семки)
 - 5 сушени кайсии, нарязани ситно
 - ½ ч. ч. сушени плодове от черница
 - 1 ч. л. канела
 
Начин на приготвяне:
1. Накиснете орехите и солта в голяма йенска тава за една нощ.
2. Изплакнете орехите, изплакнете и йената, след това върнете орехите в йенската тенджера и ги сложете в печката на най-ниската степен и ги оставете да се изсушат за 24 часа докато станат хрупкави.
3. Щом дехидратирате орехите, извадете ги от фурната и ги оставете настрана.
4. Поставете фурмите и водата в кухненския робот и ги пасирайте до получаването на гладка смес.
5. Добавете орехите, кайсиите, плодовете от черница и канелата и отново пасирайте докато получите едро смляна смес подобна на гранола.
6. Сложете сместа във фурната в голяма йенска тава и отново дехидратирайте в продължение на 24 часа или до получаването на хрупкава гранола.
7. Сервирайте отделно или като закуска с бадемово мляко.



		    
		    
		    
		    
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ