Регистрация

Супа топчета с агнешко и грах



Супа топчета с агнешко и грах
Лесно   |   Порции 4-6   |   Видяна: 1442

Агнешка чорба с грах и мента.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон апети

Излъчен на 23.03.2017

Лора и Стоян дават страхотна идея за свежа пролетна агнешка супа с грах и аромат на мента. Въпреки че използваме ягнешко месо, прословуто с тежката си лой, ястието е профирно и леко и е страхотно основно в затоплящото се време. Освен това избираме мръвка от агнешка плешка, която после смиламе на кайма. Ако разполагате с готова агнешка кайма, можете да заложите на нея с идеята, че ястието може да стане леко по-мазничко.

Каймата се смесва с лук, овкусява се с мента и се оформя на малки топчета, които да превърнат рецептата в странна агнешка супа топчета. Следва да направим запръжка от лук и чесън с куркума, сол и пипер и да я кипнем заедно със замразен грах. Когато ястието заври, намаляме огъня и добавяме месните топченца в него. Оставяме да се сготвят и после поднасяме с наситнен магданоз и пресен лук. Толкова е пролетна тази супа в зелено с месо.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 40 мин.
Време за готвене: 50 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта