Регистрация

Супа с риба по малайзийски

Супа с риба по малайзийски
Средно   |   Порции 2-4   |   Видяна: 3013

Миен Фен Као - малайзийска супа със свинско.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 ч.ч. сушена аншоа
  • 200-250 г свинска осмянка (месо от корема на прасето)
  • 3-4 глави дребен лук шалот
  • китайско зеле, нарязано на две
  • 1-2 ч.ч. бяло брашно
  • олио за пържене

Начин на приготвяне:

1. Налейте вода в тенджера и сложете вътре сушената аншоа и свинската осмянка. Варете ги около 2 ч.

2. Смесете бавно бялото брашно с водата в купа, докато получите гладко тесто. Оставете тестото настрана и го покрийте.

3. Нарежете лука шалот на тънки филии и обелете главите на сушената аншоа. Запържете лука шалот и сушената аншоа в олио (отделно едни от други) на слаб до умерен огън, като често разбърквате, за да не загорят. Оставете настрана запържения лук шалот и сушената аншоа.

4. Извадете свинската осмянка от тенджерата около 1-2 ч. по-късно и с вилица внимателно отстранете месото от сланината. Поръсете с малко сол и черен пипер и оставете настрана.

5. В отделна тенджера излейте 1 купа от приготвения бульон и сложете вътре китайското зеле. Изчакайте да заври. След това изсипете в супата фиде.

6. След 1-2 мин. излейте супата с фидето в купа за сервиране. Гарнирайте супата с накъсано месо, запържена аншоа, запържен лук шалот и я сервирайте гореща.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 2 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта