Регистрация

Супа с кнедли и ориз Дук Гук

Супа с кнедли и ориз Дук Гук
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 3571

Гореща телешка супа с оризови бисквити.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 12 бр. кнедли (може да са замразени)
  • 1 шепа нарязани оризови бисквити (може да са замразени; това са био бисквити, които се продават в магазините за здравословни и природосъобразни храни)
  • 120 г говеждо месо (нарязано на тънки филии)
  • 1 ч.л. соев сос
  • сол и черен пипер
  • около 4 ч.ч. вода
  • 2 яйца
  • 2 стръка зелен лук (нарязан на филии от по 2,5 см.)
  • сушени печени водорасли (нарязани на тънки ленти)

Начин на приготвяне:

Подготовка:

1. Оставете нарязаните оризови бисквити в купа с вода със стайна температура, за да поомекнат малко. Това ще ги подготви за момента, когато трябва да ги сготвите.

2. Разбийте две яйца и добавете към тях нарязания зелен лук. Ще ги добавите към супата най-накрая.

На супата:

1. Оставете водата да заври в малка тенджера. Трябва да можете да потопите във водата всичките кнедли, затова ви е нужна по-малка тенджера, за да бъде водата по-дълбока.

2. Нарежете говеждото на тънки филии и го сварете във водата, като от време на време отстранявате пяната, за да остане бульонът чист. Варете около 5 мин. и добавете 1 ч.л. соев сос.

3. Посолете на вкус и се уверете, че супата не е прекалено солена.

4. Изсипете кнедлите и когато са полусварени (след около 4 мин.), изцедете нарязаните оризови бисквити и ги добавете към супата.

5. Когато оризовите бисквити омекнат, изсипете няколко лъжици от разбитите сурови яйца в купата. Не разбърквайте супата сега. Само изсипете яйцата във врящата супа, покрийте съда и варете 1 мин.

6. Супата е готова.

7. Сервирайте и гарнирайте с водорасли и черен пипер.

8. Сервирайте супата гореща.

 

Източник: opensourcefood

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 35 мин.

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта