Супа с кнедли и ориз Дук Гук
Гореща телешка супа с оризови бисквити.
Необходими продукти:
- 12 бр. кнедли (може да са замразени)
- 1 шепа нарязани оризови бисквити (може да са замразени; това са био бисквити, които се продават в магазините за здравословни и природосъобразни храни)
- 120 г говеждо месо (нарязано на тънки филии)
- 1 ч.л. соев сос
- сол и черен пипер
- около 4 ч.ч. вода
- 2 яйца
- 2 стръка зелен лук (нарязан на филии от по 2,5 см.)
- сушени печени водорасли (нарязани на тънки ленти)
Начин на приготвяне:
Подготовка:
1. Оставете нарязаните оризови бисквити в купа с вода със стайна температура, за да поомекнат малко. Това ще ги подготви за момента, когато трябва да ги сготвите.
2. Разбийте две яйца и добавете към тях нарязания зелен лук. Ще ги добавите към супата най-накрая.
На супата:
1. Оставете водата да заври в малка тенджера. Трябва да можете да потопите във водата всичките кнедли, затова ви е нужна по-малка тенджера, за да бъде водата по-дълбока.
2. Нарежете говеждото на тънки филии и го сварете във водата, като от време на време отстранявате пяната, за да остане бульонът чист. Варете около 5 мин. и добавете 1 ч.л. соев сос.
3. Посолете на вкус и се уверете, че супата не е прекалено солена.
4. Изсипете кнедлите и когато са полусварени (след около 4 мин.), изцедете нарязаните оризови бисквити и ги добавете към супата.
5. Когато оризовите бисквити омекнат, изсипете няколко лъжици от разбитите сурови яйца в купата. Не разбърквайте супата сега. Само изсипете яйцата във врящата супа, покрийте съда и варете 1 мин.
6. Супата е готова.
7. Сервирайте и гарнирайте с водорасли и черен пипер.
8. Сервирайте супата гореща.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ