Регистрация

Ябълкови кнедли с масло

Ябълкови кнедли с масло
Средно   |   Порции 1   |   Видяна: 4097

Ябълков сладкиш, обвит в хрупкави тестени кори.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 средно голяма ябълка
  • 3 с. л. масло
  • 10-12 листа кори за баница
  • 2 с. л. захар
  • 1 ч. л. канела
  • ½ ч. л. индийско орехче
  • ¼ ч. л. карамфил на прах
  • щипка сол

Начин на приготвяне:

1. Нагрейте фурната на 180 С.

2. Обелете и изчистете ябълката от семките.

3. Смесете захарта и подправките в чинийка.

4. Разтопете маслото. Междувременно, извадете корите за баница и ги разстелете върху почистения плот. Покрийте ги с найлоново фолио или влажна кърпа, за да не изсъхват. С четка за намазване леко покрийте всеки лист с масло и го сложете в тавичката, в която ще печете кнедлите.

5. Намажете ябълката с масло и я сложете в центъра на корите. Наръсете я със захарната смес (на вкус). Загънете краищата на корите върху ябълката и намажете отвън с масло. Поръсете със захар.

6. Печете 25-35 минути на 180 С или докато ябълката омекне.

7. Яжте кнедлите докато са топли, като отгоре можете да ги наръсите леко с мед или карамелов сироп.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 50 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта