Регистрация

Пуешка супа с кнедли

Пуешка супа с кнедли
Средно   |   Порции 5-8   |   Видяна: 3008

Супа с кайма, пуешко, царевица и пилешки бульон.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 7-8 ч.ч пуешки или зеленчуков бульон
  • 1 с.л. зехтин
  • 1 дафинов лист
  • 1 голяма глава лук, нарязана на кубчета
  • 2 скилидки чесън, счукан
  • 1 ч.ч. моркови, обелени и нарязани на кубчета
  • 1 ч.ч. целина, нарязана на кубчета
  • 2 ч.л. прясна мащерка, розмарин и/или градински чай - нарязани (може и трите)
  • 1/2 ч.л. сол и пипер
  • 2 големи яйца
  • 6 с.л. брашно, ако трябва и още
  • 2 ч.ч. останала кайма
  • 2 ч.ч. накъсано останало пуешко
  • 1 ч.ч. останали царевични зърна - по желание

Начин на приготвяне:

1. Загрейте олиото в тенджера на среден огън и прибавете лука, чесъна, дафиновия лист, морковите и целината и гответе до омекване. Поръсете със сол/пипер и подправки, след няколко минути сипете и бульона. Оставете да заври и продължете да готвите зеленчуците  10 мин.

2. Междувременно в малка купа разбийте яйцата, брашното, солта и пипера до гладка смес. Прибавете каймата и бъркайте докато се получи хомогенна смес. Ако тестото е много меко, сложете още брашно, докато се оформят кнедлите. Направете топчета с помощта на две лъжици от сместа за кнедли и пуснете във врящата супа. Гответе докато кнедлите изплуват на повърхността - 3-4 мин. Сложете пуйката, царевицата (ако искате) и оставете да ври докато се стоплят хубаво. Поднесете веднага, ако желаете с малко препечен хляб, да попие бульона.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 35 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта