Регистрация

Супа с карфиол, сметана и жарени гъби

Супа с карфиол, сметана и жарени гъби
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 2095

Пюрирана зеленчукова гладка супа, гарнирана с гъби, сметана и пресни подправки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1,2 л зеленчуков бульон
  • 1 глава карфиол
  • 1 голям картоф
  • 1 глава лук
  • 300 грама гъби от вид по желание
  • 2 с.л. масло
  • 4 с.л. зехтин
  • 2 ч.ч. мляко
  • 100 мл заквасена сметана
  • 2 стръка наситнен пресен лук
  • сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

1. Нарежете гъбите и ги запържете леко в зехтина. Овкусете със сол и пипер.

2. Карфиола накъсайте на розички, а картофите и лука нарежете на ситни кубчета. След това ги запържете в маслото докато хванат лека коричка.

3. Кипнете бульона и изсипете в него зеленчуците от точка 2. След 5-6 мин. добавете и млякото и оставете да ври всичко заедно докато зеленчуците омекнат напълно. Осолете на вкус.

4. Когато вече ястието не ври, пюрирайте с блендер.

5. При поднасяне гарнирайте с лъжичка заквасена сметана, парчета запържени гъби и поръсете със зелен лук.

Източник: lozhka.su

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта