Супа с картофи, сметана и телешки бульон
Картофена супа с аромат на телешко и кимион.
Необходими продукти:
- 1,4 литра телешки бульон - можете да разтворите 3-4 сухи кубчета в даденото количество вода
 - 4 картофа
 - 1/2 ч.л. кимион (по-добре на зърна)
 - сол и пипер на вкус
 - 1 яйчен жълтък
 - 100 мл сметана
 - зелени подправки по избор
 
Начин на приготвяне:
1. Кипнете бульона.
2. Един от картофите нарежете на малки кубчета, а останалите три разрежете на четвъртини.
3. Пуснете ги да се варят в бульона, като подправите и с кимиона.
4. Щом картофите са се разварили напълно, извадете в отделен съд четвъртинките заедно с 200-300 мл бульон, пасирайте ги и ги върнете обратно в супата.
5. Спрете котлона за да престане да ври чорбата, а през това време направете застройката.
6. Разбийте сметаната с жълтъка и добавете няколко лъжици супа в сместа, за да не се пресече при изсипване.
7. Застройте чорбата и подправете със сол и пипер на вкус.
8. Поднесете с наситнени зеленини по избор.



		    
		    
		    
		    
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ