Регистрация

Телешка каша с яйце

Телешка каша с яйце
Лесно   |   Порции 3   |   Видяна: 2204

Телешка каша с яйце и ориз.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 ч.ч. ориз (сварен или суров)
  • 500 г телешка кайма
  • 1 яйце
  • зелен лук и/или магданоз

Начин на приготвяне:

1. Направете каша от ориза.

2. Смесете телешката кайма с вода, за да стане гладка.

3. Добавете в кипящата каша с ориза.

4. Варете на слаб огън до готовност на телешкото и още 5-10 мин. след това.

5. Прибавете разбитото яйце и свалете от огъня.

6. Оставете да престои малко - по този начин яйцето ще се досготви.

7. Поръсете със сол и пипер на вкус.

8. Поднесете с нарязан зелен лук или магданоз.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 35 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта