Регистрация

Супа от праз с бекон

Супа от праз с бекон
Средно   |   Порции 3   |   Видяна: 4902

Сметанова супа с месо, лук и пилешки бульон.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • малко масло
  • ок. 1/4 ч.ч. нарязан бекон
  • ок. 3-4 стръка праз - нарежете бялата част и завържете зелената на възел
  • дафинов лист
  • 3 средни картофа, обелени и нарязани на кубчета
  • 1 ч.ч. сметана или 50:50 сметана:мляко
  • 3 ч.ч. пилешки бульон (може и от кубче, но с пресен става по-вкусно)
  • сол и пипер
  • прясна или сушена мащерка
  • няколко капки трюфелово олио (по желание)

Начин на приготвяне

1. В тенджера за супа разтопете малко масло на среден огън. 

2. Прибавете бекона и изпържете докато бъркате (ок. 2-3 мин.)

3. Прибавете праза - само нарязаната бяла част.

4. Разбърквайте още 2 мин.

5. Прибавете бульона, дафиновия лист и малко мащерка, както и зелената част на праза.

6. Когато заври сложете картофите.

7. Намалете огъня и оставете да ври 15 мин. (или докато се сварят картофите).

8. Сложете в кухненски робот и разбийте няколко пъти.

9. Върнете на котлона, на ниска температура и сипете сметаната.

10. Овкусете със сол и пипер.

11. Малко преди да сервирате добавете няколко капки трюфелово олио и разбъркайте.

12. Сипете в купички за супа и поръсете с малко нарязан магданоз.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 30 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта