Регистрация

Стек от сьомга с грах и сметана



Стек от сьомга с грах и сметана
Лесно   |   Порции 2   |   Видяна: 1454

Сьомга на тиган с гарнитура от грахово пюре със сметана и масло.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Два котлета от сьомга винаги решават въпроса с идеята за бърза, вкусна, сравнително елегентна вечеря, която не изисква кулинарни умения, голям набор от продукти и познания за техники на готвене. Това рибно филе е създадено да бъде вкусно и дава шанс на пишман готвачите да поканят половинка на романтична храна или пък да зарадват любимия човек с нежно и апетитно ястие с деликатен продукт.

Каналът Всегда Вкусно предлага да поднесете котлета от сьомга с нежно пюре от грах и свежа салата, за да има завършеност основното. А направата на всичко това няма да отнеме повече от половин час. Време, през което да изстудите добре бутилка бяло вино напимер.

Котлетите сьомга се поръсват със сол, червен и черн пипер и риган и се покапват със зехтин. Пържат се двустранно в малко количество сгорещена мазнина в тиган с незалепващо покритие за по 4-5 минути от страна - зависи от дебелината на парчето риба. В друг тиган се запържва лук до кафяво, добавя се грах, овкусява се с подправки и се изсипва в купата на чопъра или пасатора. Залива се със сметана, добавя се масло и се пюрира. За да е наистина гладка текстурата на пюрето, можете да минете през широка цедка след това.

Рибата се сервира с граховото пюре докато е още топла, а малко пресни зеленчуци и чаша вино поставят финални щрихи на идилията. Списък с точите продукти и стъпки на направа можете да видите ТУК.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 35 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта