Регистрация

Мариновано филе от сьомга

Мариновано филе от сьомга
Лесно   |   Порции 1 кг   |   Видяна: 2266

Домашно мезе от осолена сурова сьомга.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Тази солена риба е традиционно руско мезе за водка. Можете да я използвате като добавка към пресни листни салати или да й се насладите като предястие. Доста е соленичка, затова си трябва компанията на хубава напитка за преглъщане. Добре е да си намерите качествена риба, защото се яде в суров вариант и е нужно да сте сигурни, че филето не е развалено. В хладилник ще издържи до 5 дни след направата.

Необходими продукти:

  • 1 кг филе от сьомга
  • 2 с.л. сол
  • 1 с.л. захар
  • сокът на половин лимон
  • 1/3 ч.л. бял пипер (смлян)
  • 1 с.л. зехтин

Начин на приготвяне:

1. Филето от сьомга почистете идеално от кожата и костиците.

2. Смесете захарта, солта и пипера с лимоновия сок и бъркайте докато захарта и солта се разтворят. Добавете и зехтина и разбъркайте.

3. Обтрийте хубаво филетата с маринатата и ги подредете в тава. Захлупете с капак и дръжте 4 часа на стайна температура (20 радуса)

4. Обърнете филетата, претрийте ги пак с подправките, които са се отцедили на дъното или изтичат от месото и ги върнете обратно в тенджерата. Захлупете с капак и приберете в хладилник.

5. След 16 часа рибата е готова за консумация.

Наздраве!

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 1 ден

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта