Спаначена супа с ориз и застройка
Супа от спанак с варена застройка.
Вкусна и полезна супа с топла застройка приготвя Миро в канала Готвене за начинаещи, като прави спаначена чорба с морков, лук, домат, ориз, застройва я и довършва с магданоз и масло. Ястието е хем питателно, хем нискокалорично, а за феновете на супите е страхотно решение за обяд в топлите дни. Готвенето отмнема около половин час, затова можете да отделите време дори и в делника за тази супа от зелени листа. Вместо спанак пък можете да сложите коприва или лапад.
Морковът и лукът се наситняват и се задушават в тенджера на умерен градус. Към тях се наливат 1,5 л. вода, посолява се и се добавя почистеният и нарязан спанак - около 200 г, 50 г ориз или рендосан картоф. Залива се с 80 мл доматен сос и се оставя да къкри докато оризът се развари. През това време се прави застройката като се кипва брашнена каша с разбито яйце в кисело мляко. Темперира се с част от врящия бульон и се вкарва в супата.
На финала се подправя с наситнени листа пресен магданоз и след две минути кипене се маха от котлона. Пуска се бучка масло - около 40 грама и се бърка до разтапяне. После е готово за сервиране. Как точно се приготвя всичко това - гледайте във видеото на Миро по-горе.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ