Регистрация

Спаначена салата с булгур и нар

Спаначена салата с булгур и нар
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 2665

Салата от спанак и булгур с медено-горчичен дресинг.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 125 г листа бейби спанак
  • 100 г рукола
  • 200 г булгур
  • 1 нар

За дресинга:

  • 8 с.л. балсамов оцет
  • 1 с.л. мед
  • 1 с.л. горчица
  • сол на вкус
  • 4 с.л. зехтин

Начин на приготвяне:

1. Сварете булгура според инструкциите на опаковката.

2. Измийте зелените листенца и ги отцедете добре от водата. Можете да ги покиснете във вода със сода или оцет, ако се притеснявате с какво са обработвани.

3. Разрежете нара през средата и потопете едната половнка в леген или купа с вода. После с пръсти извадете семенцата. Ципите ще се отделят над течността и няма да пръска. След това си извадете семенцата и отцедете много добре.

4. Сипете оцета в метална касеролка и подгрейте до кипване на умерен огън. Намалете огън на слаб и оставете да покъкри 5 мин. Махнете от котлона и добавете горчицата. Разбъркайте с тел, за да не остават бучки. Чак след това вкарайте меда и солта.

5. Булгурът трябва вече да се е сварил. Отцедете водата и прехвърлете в тава. Разрошете, за да се изпари влагата от него.

6. В индивидуални чинии разпределете зелените листа. Отгоре разделете булгура, после зърната нар и залейте с дресинг. На финала сипете по 1 с.л. зехтин.

7. Сервирайте възможно най-бързо след сглабянето и то в големи чинии, за да може да се разбърка.

Снимка: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 40 мин.
Време за готвене: 40 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта