Регистрация

Каша от булгур с масло

Каша от булгур с масло
Лесно   |   Порции 3-4   |   Видяна: 1118

Варен булгур с ядки, сушени плодове и масло.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 ч.ч. от 300 мл булгур
  • 1/2 ч.л. сол
  • 600 мл вода
  • 40 г масло
  • сушени плодове и ядки по желание

Начин на приготвяне:

1. Булгура пресипете в тенджера, залейте с голямо количество вода и измийте хубаво с ръка. Излейте водата, сипете нова и отново измийте и изхвърлете водата.

2. Залейте с 600 мл вода, добавете солта, кипнете, отпенете, намалете огъня на слаб и оставете да се готви под капак 20-22 минути.

3. Добавете бучката масло, разбъркайте докато се разтопи и сложете капака на махнатата от котлона тенджера. Оставете да се задуши за още 10 минути.

4. Прибавете по желание ядки или сушени плодове. Можете да сервирате кашата чиста с още малко масло, а някои дори си я хапват с натрошено сирене или рендосан кашкавал отгоре.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 10 мин.
Време за готвене: 35 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта