Регистрация

Спагети фунчоза със свинско и зеленчуци

Спагети фунчоза със свинско и зеленчуци
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 1839

Китайски спагети с месо и лук, соев сос, спанак, моркови и гъби.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 600 г свинско месо
  • 1 с.л. кафява захар
  • 20 мл соев сос
  • 1 с.л. сусамово олио (можете да замените с обикновено или зехтин за готвене)
  • 1 с.л. растителна мазнина за готвене
  • 200 г фунчоза, оризови или соеви спагети от тънките
  • 250 г гъби
  • 250 г лук
  • 250 г моркови
  • 40 мл олио за готвене
  • 60 мл вода
  • 200 г бейби спанак

За соса:

  • 3 с.л. кафява захар
  • 1 ч.л. черен пипер
  • 5 скилидки чесън
  • 60 мл соев сос
  • 2 с.л. сусамово олио - ако имате
  • 1,5 с.л. бяло сусамово семе

Начин на приготвяне:

1. Свинското месо нарежете на тънки лентички с дължина около 5 см. Прехвърлете в купа, поръсете с 1 с.л. кафява захар, залейте с 20 мл соев сос и 1 с.л. сусамово олио или друга мазнина. Разбъркайте и оставете настрана.

2. Морковите нарежете на тънки дълги лентички, гъбите - на парченца, лука - на полумесеци, а бейби спанака измийте и отцедете от водата.

3. В много голям тиган с незалепващо покритие тип уок сгорещете 1 с.л. растителна мазнина и изсипете половината от месцата. Гответе на умерен към силен огън за 4-5 минути като периодично въртите. Извадете в отделен съд и сгответе така и втората част от месото. За нея няма да е необходимо добавянето на мазнина.

4. Изсипете в тигана гъбите, намалете огъня на умерен и добавете морковите и лука. Разбъркайте много добре.

5. Залейте с 40 мл олио, сипете бързо водата и добавете листата спанак. Захлупете с капак и оставете да се готви 6 минути без да разбърквате спанака с останалите продукти.

6. През това време накиснете фунчозата във вряла вода или сварете спагетите според инструкциите на опаковката. Направете и соса като смесите кафявата захар, черния пипер, намачкания чесън и соевия сос.

7. Готовите спагети изсипете в тигана отново без да разбърквате и залейте със соса. Захлупете и оставете да се готвят 4-5 минути като намалите огъня на слаб към умерен.

8. С ножица накъсайте спагетите на по-малки парчета без да прескъсявате. Добавете и запърженото месо, разбъркайте всичко хубаво и оставете да се готви 1-2 минути на изключен котлон, колкото месото да придобие температурата на останалите компоненти на ястиетито.

9. Залейте с 2 с.л. сусамово олио, ако имате. Поръсете със семена бял сусам, размешайте и севирайте докато е топло.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

ПОСЛЕДНО ТЪРСЕНИ

  1. Лук
  2. не
  3. сос
  4. мляко
  5. Месо
  6. Зеле
  7. кус
  8. ца
  9. печен

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта