Регистрация

Спагети с пикантни кюфтенца

Спагети с пикантни кюфтенца
Средно   |   Порции 3   |   Видяна: 359

Паста с кюфтета и пресни билки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 120 г среда от бял хляб
  • 250 мл мляко
  • 450 г кайма смес
  • 1 глава лук
  • 1 люто чушле
  • 3 скилидки чесън
  • 30-тина грама листа магданоз
  • сол и черен пипер
  • 30 г пармезан
  • 3 с.л. зехтин
  • 200 мл бульон
  • 300 г спагети (или друга паста по избор)
  • 2 литра вода за варенето
  • 50 г кашкавал или пармезан
  • листата на връзка копър
  • рукола, зехтин, пармезан за поднасяне по желание

Начин на приготвяне:

1. Натрошете хлабя на парчета в купа и залейте с млякото. Оставете настрана.

2. В друга купа изсипете каймата, добавете сол и пипер и наситнените люта чушка, магданозени листа, лук и чесън. Поръсете с 30 г пармезан и сипете 1 с.л. зехтин.

3. Изстискайте хляба от млякото и натрошете отгоре. Разбъркайте много добре и замесете каймата. Сложете ръкавица, за да не си подлютите пръстите и да не ги омиришете на чесън.

4. Оформете малки кръгли кюфтенца. В голям тиган или тенджера с капак изсипете бульона, добавете 1 с.л. зехтин и подгрейе до кипване. Подредете кюфтенцата вътре и гответе под капак за 12 минути.

5. Кипнете водата за пастата, разтворете в нея 1 с.л. сол и добавете 1 с.л. зехтин. Щом е добре кипнала, сложете вътре пастата и варете с минута по-малко от инструкцията на опаковката.

6. Отцедете пастата от водата и я прибавете при кюфтенцата. Поръсете със сол и пипер, наситнени листа копър и рендосан кашкавал или пармезан. Дръжте на огъня около минута, като разбърквате.

7. Прехвърлете в индивидуални порции, покапете със зехтин, поръсете с рендосан кашкавал или пармезан и сложете листенца рукола по желание. Поднесете топло.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

 

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

РЕЦЕПТА НА ДЕНЯ

сподели:

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта