Регистрация

Сметанови макарони с луканка



Сметанови макарони с луканка
Лесно   |   Порции 2-3   |   Видяна: 1843

Паста с колбас и гъби в сметанов сос.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Макарони със сметана и луканков салам готви кулинарната влогърка Милена, като представя бързо и засищащо ястие за цялото семейство, което е подходящо за обяд или вечеря в натоварения делник, когато времето за готвене е кът.

Слагаме водата да заври, като спазваме правилото, че на 100 г паста се предвижда 1 литър вода и 1 щипка сол. А докато водата кипва, нарязваме гъбите на шайби, наситняваме чесъна и нарязваме колбаса на кубчета. Щом подсолеата течност заври, изсипваме в нея макароните и готвим колкото време е указано на опаковката. А докато те се варят, сгорещяваме зехтин, разтапяме в него масло и запържваме чесъна и колбаса. Щом чесънът започне да хваща загар, се добавят и гъбите и се готви още няколко минути.

Сварената паста се отцежда от водата и се изсипва в тигана. Разбърква се хубаво. Налива се сметаната, овкусява се със сол и пипер, готви се още около минута и се маха от огъня. Веднага се добавя пармезана и се разбърква отново, за да се разтопи. След това се сервира топла, по желание с капки студено пресован зехтин, пресни листенца босилек и поръска от още пармезан.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 30 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта