Регистрация

Спагети с бекон, гъби и бял сос

Спагети с бекон, гъби и бял сос
Лесно   |   Порции 3-4   |   Видяна: 7033

Спегети с два вида месо, сметана и горчица.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 пакет спагети
  • 100 бекон 
  • 100 чоризо (или подобен колбас)
  • 100 гр кашкавал
  • 300 грама гъби
  • 150 мл течна сметана
  • 1 супена лъжица горчица
  • черен пипер на вкус
  • 2-3 стръкчета пресен чесън (ако има)
  • сол
  • босилек
  • 1 стрък див чесън (ако разполагате с такъв)
  • 3 супени лъжици олио или зехтин

Начин на приготвяне:

В подсолена и вряща вода слагаме няколко капки олио и пускаме спагетите да се варят  до готовност, като спазваме точно минутите на готвене според инструкциите на опаковката им. Веднага ги заливаме със студена вода и ги оцеждаме.

В дълбок тиган слагаме зехтина и в него запържваме за 1-2 минути нарязаните на дребно бекон и чоризо. Добавяме и нарязаните гъби и задушаваме още около 2 минути. След това слагаме сметаната, горчицата, черния пипер, ситно нарязания чесън и сол на вкус. С непрекъснато бъркане оставяме соса да къкри още 2-3 минути . Добавяме в него спагетите и 2-3 лъжици от водата, в която са се варили. Разбъркваме отново и след минута махаме ястието от котлона. Настъргваме в него кашкавала на едро ренде. Овкусяваме с див лук и босилек. Объркваме всичко много добре и сервираме с подходящо вино.

Добър апетит!

домашни спагети с мръвка по италиански

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 35 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта