Регистрация

Спагети Скарлет с магданоз и чеснов сос

Спагети Скарлет с магданоз и чеснов сос
Лесно   |   Порции 3   |   Видяна: 934

Постни спагети с чесън и магданоз.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 л вода
  • 2 с.л. зехтин
  • 1,5 с.л. сол
  • 250 г спагети
  • 1 глава чесън (12-15 скилидки)
  • 100 мл зехтин за готвене
  • 70 г магданозени листа (листата на около 4 връзки)
  • 30 г масло  (ако не държите ястиетода е веганско)
  • 150 мл от водата на варене на пастата
  • 1/2 лимон
  • 40 г тофу или пармезан за поръска по желание
  • ядки по желание

Начин на приготвяне:

1. Изсипете водата в тенджера и пуснете да кипва. Докато загрее си измийте магданоза и обелете чесъна.

2. В кипналата вода разтворете солта и добавете 2 с.л. зехтин. След това пуснете пастата да се вари според указанията на опаковката.

3. Докато спагетите се варят наситнете магданоза и нарежете на много тънки шайби скилидките чесън. Можете да използвате резачка за чипс или колбаси.

4. Сгорещете в голям тиган зехтина за готвене и запържете на умерен огън чесъна за 2-3 минути докато стане златист, но внимавайте да не прегорите.

5. Добавете магданоза и гответе още 2 минути. После пуснете маслото, ако не готвите постна рецепта, махнете от огъня и разбърквайте докато се разтопи. Изстискайте отгоре сока на половин лимон.

6. Заделете си 150 мл бульон от варенето на пастата, отцедете спагетите от водата и ги прехвърлете в тигана. Върнете обратно на умерен огън. Бъркайте и гответе 2 минути като постепенно наливате от бульона. Внимавайте да не разводните прекалено. Ако стане твърде течно, спрете да наливате - количеството от 150 мл е ориентировъчно.

7. Прехвърлете пастата в индивидуални порции. Отгоре можете да рендосате пармезан или тофу за постния вариант. Може да се поръси и с натрошени ядки.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 30 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта