Регистрация

Спагети с праз и панчета

Спагети с праз и панчета
Лесно   |   Порции 2   |   Видяна: 4426

Вкусни спагети с бекон и зеленчуци.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 голям стрък праз лук
  • 200 г панчета или друг вид бекон
  • 1/2 ч. ч. пилешки бульон
  • 2 порции спагети

Начин на приготвяне:

1. Нарежете около 2 стръка праз лук на човек, на парчета с широчина около 1,3 см и изпържете в малко масло.

2. Добавете около 125 мл пилешки бульон към праза и варете на среден огън.

3. Нарежете около 4 тънки парчета панчета на човек на ленти с широчина 6 мм и изпържете в малко зехтин. Ако нямате панчета, можете да използвате пушен бекон.

4. Когато панчетата започне да придобива цвят, кипнете малко вода със сол и добавете спагетите.

5. Около 5 мин. преди пастата да е готова, добавете панчетата при праза и разбъркайте.

6. Когато пастата се свари, я отцедете и разбъркайте при тигана с праза и панчетата.

 

Източник: оpensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 10 мин.
Време за готвене: 20 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта