Спагети болонезе с кайма и гъби
Средно | Порции 3-4
| Видяна: 9800
Спагети болонезе с домашен сос маринара.
Необходими продукти:
- 3 ч.ч. сос маринара
- 500 г нетлъста кайма
- 1 буркан консервирани гъби (по желание)
- 1/2 ч.ч. настъргано сирене по избор
- пакет спагети
- 2 с.л. зехтин Extra virgin
- вода
За гарнитура:
- чеснов хляб
- настърган пармезан
- едро смлян лют червен пипер (по желание)
Начин на приготвяне:
1. Сложете натрошената кайма в съд, заедно с 3 ч.ч. сос маринара. Добавете гъбите и сиренето и оставете на слаб огън до сгъстяване.
2. Междувременно сварете пастата до степен ал денте и изплакнете със студена вода.
3. Поръсете с малко зехтин.
4. Сложете пастата в чиния за сервиране и полейте с щедро количество от соса.
5. По желание поръсете със сирене и едро смлян пипер. Поднесете с чесново хлебче.
Най-важните съставки
вода, гъби, зехтин Extra Virgin, кайма, лют пипер, настърган пармезан, свинска кайма, сирене, спагети, телешка кайма, чеснов хляб нан
Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 40 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ