Регистрация

Сочни свински ребърца с лук на фурна

Сочни свински ребърца с лук на фурна
Средно   |   Порции 2-3   |   Видяна: 1757

Свински ребра на бавен огън с глазура от кетчуп, соев сос и захар.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 глави лук
  • 2 с.л. олио
  • 2-4 скилидки чесън
  • сол и пипер
  • лют пипер
  • 60 г захар
  • 80 мл соев сос
  • 250 мл кетчуп
  • 1-1,3 кг свински ребра
  • мазнинка за намасляване на фолиото
  • алуминиево фолио

За глазурата:

  • 1 с.л. захар
  • 1 с.л. ябълков оцет
  • по 1/2 ч.л. сол, черен и червен пипер и чесън на прах
  • лют сос
  • 100 мл кетчуп

Начин на приготвяне:

1. Лука нарежете на тънки полумесеци, а чесъна - на почти прозрачни кръгчета. Сгорещете в тиган 2 с.л. олио и запържете лука и чесъна за 3 минути.

2. Овкусете с по 1/2 ч.л. сол и лют и черен пипер. Поръсете захарта и бъркайте докато се разтвори на карамел. Отгоре налейте 250 мл кетчуп и соевия сос. Разбъркайте и оставете да се готви 5-6 минути на умерен огън.

3. Откъснете си два големи листа алуминиево фолио и ги сложете един върху друг. Намажете с малко олио втория лист. Положете ребрата с ципата нагоре и намажете с четка с част от соса. Обърнете. Ребрата трябва да са едно до друго без да се застъпват. След като сте ги обърнали, вече са с месната част отгоре. Изсипете соса с лука на дебел пласт и го разпределете върху ребрата.

4. Завийте фолиото и запечатайте хубаво и с втория лист. Месото трябва да се задушава. Поставете в тава и пъхнете в предварително загрята на 170 градуса фурна. Печете 1:30 часа.

5. Смесете продуктите за глазурата и разбъркайте хубаво. Разгърнете месото, залейте с тази глазура и върнете във фурната без да загръщате във фолио за още 20 минути. Увеличете градусите на 180.

6. След изваждане покрийте с фолио да почине за 5 минути. После можете да сервирате.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 2:20 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта