Регистрация

Сочни китайски пелмени на пара

Сочни китайски пелмени на пара
Средно   |   Порции 3   |   Видяна: 9689

Пелмени със свинско и подправки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

За тестото на пелмените:

  • 250 г брашно, пресято
  • 15 мл студена вода

За пълнежа:

  • 250 г свинско месо, без кости и сланина, смляно
  • 2 с.л. светъл соев сос
  • ½ с.л. оризово вино
  • 2 с.л. пресен джинджифил, нарязан
  • ½ ч.л. захар
  • 3 с.л. сусамово олио

Начин на приготвяне:

1. Смесете свинското със соевия сос, оризовото вино, джинджифила и захарта. Мариновайте за около 30 минути. Добавете сусамовото олио и разбъркайте добре.

2. Прибавете 150 мл. студена вода постепенно към брашното и разбъркайте до получаването на тесто. Оставете да почине за около 10 минути.

3. Разточете тестото отново и го разделете на две части.

4. Разточете едната част от тестото и го нарежете на кръгчета с диаметър 7-8 см.

5. Поставете по 1 до 1 и ½ ч. л. от пълнежа във всяко кръгче, прищипете краищата отгоре и ги завъртете, за да се получи нещо като сплитане.

6. Поставете пелмените в съд за готвене на пара и ги оставете да се готвят на силен огън за 8 минути.

7. Сервирайте пелмените със сос от нарязан зелен лук, соев сос, сусамово олио и джинджифил.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
3
4 мн. добре
3
3 става
0
2 едвам
1
1 трагедия
2
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта