Регистрация

Прозрачни китайски пелмени със свинско

Прозрачни китайски пелмени със свинско
Средно   |   Порции 2   |   Видяна: 2957

Вкусна паста със свинско без бяло брашно.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

За тестото:

  • 110 г пшенично брашно
  • 220 г картофено нишесте
  • 300 мл вряла вода

За пълнежа:

  • 300 г свинско месо, смляно
  • 2 с.л. соев сос
  • 1 малка глава лук, нарязана ситно
  • 2 ч.л. сос от китайски праз

Начин на приготвяне:

1. Смесете съставките на пълнежа и ги разбъркайте добре.

2. Смесете брашното и нишестето в отделна купа и залейте с врялата вода. Омесете гладко тесто.

3. Разделете тестото на 3 части. Разточете първата част от тестото на лист, дебел около 2 мм. Изрежете кръгчета с чаша и сложете във всяко от тях по 1 ч.л. от пълнежа. Навлажнете ръбчетата, сгънете на две и запечатайте краищата, после слепете двата края един към друг.

4. Повторете с останалата част от тестото.

5. Сгответе пелмените на пара за 7 минути.

6. Севирайте със светъл соев сос и пресен лук.

 

Източник: opensourcefood.com 

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 35 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта