Регистрация

Солен яйчен пай с гъби и кашкавал

Солен яйчен пай с гъби и кашкавал
Лесно   |   Порции 2-4   |   Видяна: 992

Подобие на солено суфле с кашкавал и гъби.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 яйца
  • 250 г кашкавал
  • 4-6 гъби
  • 2 с.л. брашно
  • сол и пипер на вкус
  • щипка сода
  • 50 мл течна гортварска сметана
  • 20 г разтопено на водна баня масло
  • копър за украса

Начин на приготвяне:

1. Разбийте яйцата в купа.

2. Добавете содата, сметаната и половината от разтопеното масло. Овкусете с пипер и съвсем малко сол. Разбийте отново.

3. Добавете и брашото и разбийте докато бучките му се разпаднат и стане гладка смес.

4. Кашкавала рендосайте на едро ренде, а гъбите обелете (измийте), почистете и нарежете на парченца.

5. Разпеделете гъбите в намазани с останалото масло купички за суфле. Отгоре залейте с разбитата смес, в която сте добавили кашкавала и разбъркали внимателно.

6. Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 25 минути. След изваждане поръсете с наситнен копър.

Снимка: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 45 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта